Kategorier

Pasta med blomkål

Pasta, middagsret 4 personer

400 g pasta – (penne, fusili)
30 g usaltet smør
350 g blomkål
1 mellemstort løg
1/4 tsk knust chili
500 g solmodne tomater
1½ dl fløde
6 spsk reven parmesan
Salt – friskkværnet peber

Kog blomkålshovedet i rigeligt usaltet vand så det netop bevarer sprødheden. Pil kålen i buketter, når den er kølet lidt af. Smelt smørret i kasserollen ved ca. 150° og svits løgringene til de er bløde og har taget lidt farve. Tilsæt en pris chili og blomkålsbuketterne og vær bare lidt rundhåndet med saltet. Når blomkålen efter 8 -10 minutter er brunet lidt, tilføjes tomaterne efter de er blancherert og befriet for skind og kerner. Bring pastaen i kog. Tilsæt fløden til saucen og kog den ind til ca. det halve. Bland den drænede pasta og saucen og servér straks med reven parmesan.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>