Kategorier

LANGTIDSHÆVET FRANSKBRØD

Der anvendes Til et brød

20 gram gær
3 dl. vand
10 gram salt
500 gram hvedemel
1 tsk. sukker

Fremgangsmåde :
1: Gæren røres ud i vandet. Sukker og salt tilsættes. Hvedemel æltes nu i, indtil dejen er glat og smidig og slipper bordet.

2: Dejen stilles nu lunt og tildækket med et fugtigt klæde til hævning i ca. 2 timer.

3: Efter hævning slåes brødet ned og formes til et brød eller til boller. Skal nu stå i yderlig ca. 45 minutter og efterhæve førend brødet bages ved ca. 250 graders varme for almindelig brød

og 270 graders varme for bollerne.

Den lange hævetid, bevirker at gæren får lov til at gære helt igennem, så gærsmagen forsvinder. Samtidig bliver brødets krumme herlig elastisk, så brødet kan skæres i meget tynde skiver.

Tips : Ønskes et grovere brød kan 10-15 procent af hvedemelet erstattes med grovere kornsorter, som rugmel, grahamsmel.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.