Til kagecreme
4 æggeblommer
5 dl. kaffefløde
60 gram sukker
35 gram majsstivelse
Endvidere anvendes :
10 æggeblommer
Grand Mariner
Hasselnødder i flager
8 æggehvider
lidt salt
Fremgangsmåde :
1: Først laves kagecremen. 4 ½ dl. af fløden koges op med sukker, æggeblommerne og majsstivelse. Piskes sammen med den sidste ½ dl. piskefløde. Der laves en omvendt legering ved at den
kogende fløde piskes op i æggene. Massen koges igennem og køles af.
2: Kagecreme, æggeblommer, Grand Mariner og hasselnøddeflager efter smag røres sammen i en gryde og koger igennem. Æggehvider piskes stive med en pist fint salt for at stabilisere dem.
Hviderne blandes i æggemassen – mens den koger – og fyldes i en souffelform, der i forvejen er smurt med smør og drysset med sukker.
3: Nu er souffleen klar til enten at blive frosset ned, sat i køleskabet til den skal bages, eller til at komme direkte i den varmest mulige ovn. Her bager den store souffle 15-20 minutter,
de små portioner 6-7 minutter. Drys evt. med flormelis inden serveringen. Ved serveringen kan man også prikke et par huller i souffleen og hælde lidt mere Grand Mariner i.
Bemærkninger til retten : Det anbefales at man laver soufflens grundbase, kagecremen først – gerne flere timer før den skal bruges. Den afkølede creme koges derefter igennem med æggeblommer
og den smag man vil have. Det kan være Grand Mariner, Appelsinsaft, Chokolade, nødder eller reven ost. I sidste tilfælde undlades sukkeret, og der tilsættes i stedet lidt salt.