Kategorier

Honningskorper

(24 stk.)

1¼ dl mælk
20 g gær
1 spsk olie
1 spsk honning eller lidt mere, hvis du kan lide søde skorper
½ tsk salt
1¼ dl grahamsmel
5 dl hvedemel

Lun mælken i en gryde, hæld mælken i en skål. Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Tilsæt olie, honning, salt og grahamsmel.
Hæld hvedemelet i, men gem 1 dl. Rør dejen sammen, begynd at ælte, mens resten at melet tilsættes. Ælt dejen blank på bordet.
Læg dejen tilbage i skålen, som er drysset med lidt mel. Kom et fugtigt viskestykke over. Sæt dejen til lun hævning ¾-1 time.
Tænd ovnen 225º. Ælt dejen let igennem og tril den i en land pølse. Skær den i 12 lige store stykker. Tril stykkerne til aflange boller og læg dem på bagepapir på bageplade. Kom viskestykkerne over. Lad bollerne efterhæve ca. 15 min.
Bag bollerne ca. 12 min. til de er let gyldne på midterste rille. Tag pladen ud og køl bollerne så meget af at du kan holde på dem.
Skær bollerne igennem med en brødkniv, ligesom rundstykker. Sæt de halve boller på pladen med snitfladen opad. Nu skal de tørres, så de ikke bliver bløde i kagedåsen. Sæt bollerne i ovnen 5 min. ved 225º; skru ned til 100º og lad dem stå ca. ½ time, til de er helt tørre og sprøde.
Først når skorperne er kølet helt af, kommes de i en kagedåse, ellers bliver de bløde.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>