Fjerkræ, hovedret 4 personer
1 løg
15 g smør
2 fed hvidløg
1 tsk timian
240 g ris
4½ dl hønsebouillon
1 bundt forårsløg (150g)
1 kylling
1 dl majskerner
Tilbehør:
Grovbrød og blancherede nye gulerødder og grønne bønner.
Løg hakkes og svitses i lidt fedtstof med hvidløg, timian og ris. Bouillon tilsættes og blandingen koges under låg i 10 min. Trækker 10 min. Forårsløg skæres i ringe og vendes i risen sammen med majskorn. Kyllingen renses og tørres. Risblandingen fyldes godt ind i kyllingen, der lægges i et fad. Overskydende fyld lægges i fadet under kyllingen sammen med indmaden fra kyllingen. Kyllingen steges i ovnen 15 min ved 225° og derefter 1 time ved 185°. Der tjekkes at den er gennemstegt.
Tilberedningstid: 2 timer heraf arbejdstid: 30 min.
Energi pr. pers: 2360 kilojoule (560 kcal)
Energifordeling: Protein 23% – 32 g kulhydrat 50% – 69 g fedt 27% – 17 g