Kategorier

Krydret skinkeculotte

Hovedret, svinekød, rester 4 personer

1 skinkeculotte på ca. 800 g
1/4 tsk tørret merian
1/4 tsk tørret timian
Peber
½ tsk salt
1½ dl vand

Sauce:
1 tsk majsstivelse
½ dl cultura
1 dl fløde 13%

Tilbehør:
Kartofler, dampede sukkerærter og grøn salat.

Skinkeculotten gnides med merian, timian og peber. Kødet brunes i en gryde først med fedtsiden nedad. Vendes og brunes på de andre sider. Drysses med salt. Vand hældes ved. Snurrer under låg 30-35 min. Kødet tages op og pakkes i alufolie, mens saucen laves. Skyen sies. Majsstivelse udrøres i cultura og fløde og skyen jævnes hermed. Koges igennem et par minutter.

Bemærk: Retten er til 4 personer i to dage.

Skinkeculotten serveres varm den første dag og strimlet i f.eks. en bulgursalat den næste dag.

Tilberedningstid: 1 time heraf arbejdstid: 20 min

Energi pr. person med tilbehør: 3370 kilojoule (806 kcal)

Energifordeling: Protein 29% – 57 g kulhydrat 51% – 102 g fedt 20% ~ 17 g

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>