Kategorier

Rosastegt skinkeculotte

Meats 4 personer

Kryddersmør:
25 g smør
1 tsk tørret timian
1 fed knus hvidløg
½ tsk groft salt
Frisk kværnet peber
4 spsk friskhakket persille
1 skinkeculotte (ca 750g)
2 dl vand

Ovnkartofler:
750 g kartofler i tynde skiver
2 spsk hakket rødløg
50 g smeltet smør
1 tsk groft salt

Sauce:
2 dl piskefløde
2 spsk saucemel
Kulør
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Kryddersmør: Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser. Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør. Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved . Steg culotten midt i ovnen i ca 50 min. Tag stegen ud af ovnen og mål med stegetermometer kødets temperatur. Kødets temperatur skal vise 60°, før stegen er færdig og tages ud. Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.

Ovnkartofler: Skru ovnen op på 225°. Læg kartoflerne lagvis med rødløg i 6 små ovnfaste portionsfade og hæld smør over. Drys med salt. Steg kartoflerne midt i ovnen i ca 30 min.

Sauce: Varm skyen op og tilsæt piskefløden. Jævn saucen med saucemel og kog den igennem ved svag varme. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber. Skær ved serveringen meget tynde skiver.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>