Kategorier

Grydestegt svineskank

4 personer

Opskrift på en solid ret, der udnytter en ikke særlig værdsat del af grisen. Velegnet til en koldt efterårs eller vinterdag med fysisk aktivitet.

2 svineskanke (ca. 1 kg)
friske krydderurter (oregano, merian, basilikum etc.)
salt
peber
kinesisk soya
smør eller margarine til bruning

Tilbehør:
kartofler (evt. kartoffelmos)
syltede rødbeder, græskar eller asier

Svineskankerne brunes på alle sider i smør eller margarine i en tykbundet gryde. Der tilsættes et par deciliter vand, salt, peber, krydderurter og kinesisk soya tilsættes, og retten steger under låg i ca. 2 timer. Skankerne tages op, skyen filtreres, skummes for fedt og jævnes med mel. Skankerne “strippes” for skind og fedt, og det reelle kød skæres fra benet. Køddet anbringes i sovsen og serveres med pillekartofler eller kartoffelmos til.

Serveres med pillekartofler eller kartofelmos. Dertil syltede rødbeder, asier eller græskar.

Kilde: John Lundsgaard

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>