4 personer
Opskrift på en solid ret, der udnytter en ikke særlig værdsat del af grisen. Velegnet til en koldt efterårs eller vinterdag med fysisk aktivitet.
2 svineskanke (ca. 1 kg)
friske krydderurter (oregano, merian, basilikum etc.)
salt
peber
kinesisk soya
smør eller margarine til bruning
Tilbehør:
kartofler (evt. kartoffelmos)
syltede rødbeder, græskar eller asier
Svineskankerne brunes på alle sider i smør eller margarine i en tykbundet gryde. Der tilsættes et par deciliter vand, salt, peber, krydderurter og kinesisk soya tilsættes, og retten steger under låg i ca. 2 timer. Skankerne tages op, skyen filtreres, skummes for fedt og jævnes med mel. Skankerne “strippes” for skind og fedt, og det reelle kød skæres fra benet. Køddet anbringes i sovsen og serveres med pillekartofler eller kartoffelmos til.
Serveres med pillekartofler eller kartofelmos. Dertil syltede rødbeder, asier eller græskar.
Kilde: John Lundsgaard