Kategorier

Nakkefilet med gemyse

4 personer

6½ kg nakkefilet
100 g bacon (1 cm tyk skive)
30 g smør/marg./olie
2 gulerødder
2 løg (store)
2 dl vand
2 dl rødvin (kan udelades)
2 dl fløde/creme fraise)

Kryderier:
2 kviste timian
1 bundt persille
1 laurbærblad
salt og peber

Tilbehør:
8 gulerøder (mellemstore)
250 g grønærter
250 g champignon, bønner el. andet

Kødet spækkes med bacon, der er skåret i strimler, og nogle kviste persille. Stegen brunes godt. Gulerødder og løg snittes fint, tilsættes og svitses med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber. Vand og evt. rødvin, resten af persillen, laurbærblad og timian tilsættes. Stegen simrer i urteblandingen i 1½-1¾ time.
Når kødet er færdigstegt, sies stegeskyen og urterne pureres gennem en sigte ned i skyen, (det giver en dejlig kraftig sauce). Der smages til med salt og peber, og en anelse sukker samt fløde/creme fraiche. Saucen jævnes evt. Stegen skæres i skiver og serveres sammen med grønsagerne og champignonerne.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>