Kategorier

Krydret kalkunterrine med stuvede kartofler

450 g hakket kalkunkød
1 æg
salt
peber
1 barneske stødt paprika
1 tsk god karry
1 stor spsk majsstivelse
2 dl mælk
200 g friske spinatblade
400 g kogte, pillede kartofler
50 g smør
50 g mel
8 dl mælk
salt
hvid peber
200 g rosenkål (frost)

Kødet æltes med æg, krydderier, majsstivelse og mælk, til farsen er let og lind. Damp de skyllede spinatblade på en pande med det vand der hænger ved, i 2-3 minutter, til de er faldet sammen. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg et stykke bagepapir i en aflang form på ca. 1½ liter. Læg spinatbladene i og fyld farsen over. Stil terrinen i vandbad i ovnen ved 210 grader og bag den 35 minutter. Sluk og lad den stå og trække 10 minutter. Bag smør og mel sammen og spæd med mælken. Lad saucen koge igennem og smag til med salt og hvid peber. Varm kartofler igennem i saucen, mens der røres forsigtigt. De optøede rosenkål varmes i lidt vand og serveres til kalkunterrinen sammen med de stuvede kartofler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>