Kategorier

Kalkunbryst med champignonsauce

1 kg kalkunbryst
10 g smør
1 tsk salt
peber
1 dl vand
1 dl hvidvin

Champignonsauce:
2 forårsløg
250 g champignon
10 g smør
siet sky (gem 1 dl til næste dag)
1½ tsk majsstivelse
1 dl fløde 13 %
3/4 tsk salt
peber.

Tilbehør:
pasta, f.eks. frisk, grøn tagliatelle
tomatsalat
flütes

Læg kalkunbrystet i et lille smurt ovnfast fad. Smør med smeltet smør. Drys med salt og peber. Brun kalkunkødet i 15 min. ved 225°. Hæld hvidvinen og vand ved og lad det stege videre ved 160°. Herefter skal kødet hvile i 20 min. indpakket i alufolie. Snit forårsløgene og rens champignonerne og hak dem groft. Svits forårsløg og champignon i smør. Tilsæt skyen, rør majsstivelsen ud i fløden og udrør den i saucen. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.