Kategorier

Kalkun med champignonfyld

(8-10 personer)

1 kalkun ca. 4 kg
2 spsk citronsaft
salt og peber

1 dl smuldret franskbrødskrumme
4 spsk fløde
3 spsk madeira
1 lille revet løg
kalkunhjerte og –lever (er kalkunen uden indmad kan man i stedet bruge 300 g kyllingelever fra frost)
150 g bacon
2 tsk reven appelsinskal
10 g dulle
2 stilke bladselleri i meget små tern
250 g hk. champignon
1 æg
1 tsk friskhk. rosmarin
peber
1 tsk salt

25 g dulle til pensling
1½ L vand

Siet sky
½ dl madeira
2 spsk majsstivelse
2 dl fløde
½ dl appelsinsaft
2 tsk ribsgelé
salt og peber

Optø kalkunen 3 dage i køleskab hvis den er frossen.
Udblød brødet i fløde og madeira. Rør løg og appelsinskal i. Hjerte, lever og bacon køres igennem kødhakkemaskinen eller skæres i meget små terninger.
Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Fyld det i kalkunen og luk med kødnåle. Læg kalkunen på en rist over bradepanden med ryggen opad. Dryp kalkunen med citronsaft og drys med salt og peber. Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld vand ved.
Sæt kalkunen i ovnen ved 160º i 1¾ time. Vend kalkunen, dryp den med smeltet dulle og steg yderligere 1¾ time. Check at den er gennemstegt. Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn ca. 20 min.
Si skyen og kom den i en gryde. Tilsæt madeira. Udrør majsstivelse i fløde og rør det i. Kog saucen igennem og smag til med appelsinsaft, gelé, salt og peber.
Servér med kartofler – gerne både hvide og brunede, halve æbler med gelé og tyttebærsyltetøj.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.