Kategorier

Korenderkager

90 – 100 stk.

200 g smør
200 g sukker
3 æg
300 g mel
1/4 tsk hjortetaksalt
100 g korender
2 – 3 spsk perlesukker

Tilberedningstid: 15 – 20 min

Bagetid: Ca 8 min pr. plade

Rør fedtstof og sukker meget blødt. Rør æggene i et ad gangen. Mel og hjortetaksalt blandes, sigtes i skålen og blandes i dejen. Tænd for ovnen og sæt den på 200 grader. Smør et meget tyndt lag dej ud over en smurt bageplade. Drys dejpladen med korender og sukker, sæt pladen på ovnens øverste ribbe og bag kagen i ca 8 min.

Men kagen endnu er varm, skæres den i små firkanter eller harlekintern, som derefter tages af pladen enkeltvis og lægges til afkøling på en bagerist, inden de lægges i kagedåsen.

Tips: Eftersom småkager holder sig lang tid i kagedåser, er der jo ingen grund til at fryse dem ned. Så er det mere praktisk at fryse dejen ned. Lav de forskellige småkagedeje en dag, de har god tid, og frys de færdigæltede deje ned indpakket i først alufolie og derefter plastembalage. Så kagedejen kan holde sig 2 – 3 måneder i dybfryseren.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.