Én dej, 7 kager. Sandkage
(Grunddej)
200 g blødt smør
200 g sukker
200 g mel
4 æg
2 tsk vanille sukker
Sæt ovnen på 175 grader.
Kom alle ingredienserne i en skål og rør dejen hurtigt sammen. Hælde den i en smurt form og bag den ca 1 time.
————————————–
Én dej, 7 kager. Kage med karameltop
1 portion grunddej
Top; 150 g smør
1½ dl sukker 3 spsk mel
3 spsk mælk
100 g mandelflager
Hæld dejen i en smurt bradepande på ca 20×30 cm og sæt kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Toppen laves således; Smelt smørret i en gryde, tilsæt sukker og mel og rør mælken i. Kog det op og tilsæt mandlerne.Tag gryden væk fra varmen. Når kagen er næsten bagt, smøres karameltoppen over og den bages færdig ca 10 min. (til den har fået farve)
————————————–
Én dej, 7 kager. Marmorkage
1 portion grunddej
2 spsk kakao
2 spsk mælk
Del dejen i to og rør kakao og mælk i den ene del. Kom de to deje skiftevis i en smurt form og bag ved 175 grader ca 1 time.
————————————–
Én dej, 7 kager. Krydderkage
1 portion grunddej
3 tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker
½ tsk reven muskatnød
½ tsk stødt ingefær
Rør krydderierne i dejen og hæld den i en smurt bradepande på ca 20×30 cm. Bag kagen ved 175 grader i ca 30 min. Der kan evt. serveres skiver af smør til.
————————————–
Én dej, 7 kager. Chokolade-banankage
1 portion grunddej
2 små bananer
100 g chokolade
Skær bananerne i tern og hak chokoladen groft. Rør delene i dejen, som hældes i en smurt form ved 175 grader i ca 1 time.
————————————–
Én dej, 7 kager. Kage med nøddefyld
1 portion grunddej
Fyld; 3 spsk smør
1 dl brun farin
1 tsk kanel
1 spsk mel
100 g hakkede nødder
Bland fyldet sammen. Kom halvdelen af dejen i en smurt form, spred fyldet over og kom den anden halvdel af dejen på toppen. Bag kagen ved 175 grader i ca 1 time
————————————–
Én dej, 7 kager. Muffins
Ca 25 stk.
1 portion grunddej
2 tsk reven appelsinskal
Rør appelsinskallen i dejen og fordel i muffinsforme. Bag kagerne ved 180 grader ca 15 min