Kategorier

Kastanjekage

Bagværk, kage 1 person

200 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æggeblomme

Fyld:
750 g kastanjer
150 g smør
150 g sukker
2 spsk vanillesukker
1 tsk kanel
2 æg
2 æggehvider

Diverse:
1 springform 24 cm
2 spsk amaretto

Lav en mørdej af mel, smør, flormelis og æggeblomme. Stil den koldt i 1 time.
Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes på en plade i ovnen ved 200°. Lad dem afkøle.
Kastanjerne afskalles og den dunede hinde fjernes.
Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min Afkøles og pureres/blendes.
Smør røres sammen med sukker, vanillesukker og kanel. De 2 æg deles i blommer og hvider. Blommerne røres i sukker/smørblandingen. Alle hviderne piskes stive.
Ovnen opvarmes til 180°. Springformen beklædes med mørdejen. Dejen forbages 10 min.
Kastanjemosen kommes i smør/sukkermassen sammen med de stive hvider. Kastanjemassen fyldes i springformen og kagen bages færdig i ovnen i 50 min.
Kagen dryppes med amaretto og sigtes med flormelis når den er kold.
Serveres med kold sødet flødeskum.

Kilde: Lademanns Kager og Tærter

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>