Kategorier

CREME VICHYSSOISE

Der anvendes : til 4 personer
1 løg.
4 porrer
2-3 spsk. smør
1 liter grønsags eller hønsebouillon
4 kartofler
1 laurbærblad
1 kvist timian eller ½ tsk. tørret
1-2 dl. piskefløde
1 stort bdt. purløg
salt og peber

Fremgangsmåde :
1 : Pil løget og skær det i skiver. Rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Smelt smørret i en tykbundet gryde, der kan rumme retten. Svits løg og porrer heri, uden at de tager farve. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

2 : Tilsæt bouillon, kartofler, timian og laurbærblade. Bring suppen i kog og lad den koge under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladet.

3 : Blend suppen eller passer den gennem en sigte. Hæld den tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde og giv den et hurtigt opkog. Hvis suppen er for tyk, tilsættes lidt mere bouillon. Klip purløg fint og tilsæt det suppen. Rør rundt og smag til med salt og peber.

Kommentar : Suppen kan serveres både kold og varm. I stedet for purløg kan anvendes kørvel.

Vintips : Drik et glas tør mousserende hvidvin til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.