Kategorier

Karlsbadboller med mandler

ca. 25 stk.

25 g gær
125 g smør
2 dl mælk
2 æg
½ dl sukker
½ tsk salt
7-8 dl hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
1 dl mandelflager

Smuldr gæren i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt mælken og lad den blive ca 37 grader. Hæld den over gæren, rør til gæren er opløst. Pisk æggene let sammen. Kom sukker, salt og æg samt det meste af melet i mælkeblandingen. Arbejd det hele sammen til en smidig dej, og lad det hæve et lunt sted i 30 min. Læg dejen op på et melet bord. Del dejen op i 25 stykker, som formes til aflange boller. Læg bollerne på en plade. Lad bollerne hæve under et klæde i 20 min. Pensl dem derefter med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag dem ved 225 grader på midterste rille i ca 5 min eller til de har fået en fin farve. Lad dem køle på en rist under et klæde.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.