Kategorier

Karamelrand

Tid: 30 min + bagetid og afkøling
5-6 personer

Karamel; 250 g sukker (3 dl)
2 dl kogende vand
Endvidere; 6 dl fløde 13%
1 stang vanille
6 æg
4 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde

Smelt sukkeret lysebrunt på en varm tør pande. Kom det smeltede sukker i en randform (1 liter) og fordel karamellen  formen med en paletkniv eller ved at vippe formen. Husk grydelapper, da formen bliver meget varm. Pas også på stænk fra karamellen. Hæld det overskydende karamel tilbage på panden, tilsæt kogende vand og lad det koge ind. Hæld karamelsovsen fra panden og lad den blive kold. Bring fløde og den flækkede vanilliestang i kog. Pisk det hele æg og sukkeret let sammen. Pisk den kogende fløde i æggemassen.
Hæld cremen gennem en sigte ned i den karamelbeklædte form. Kom folie eller pergamentpapir over og stil formen i vandbad i ovnen ved ca 150 grader ca. 5 min., til cremen er stivnet
Lad randen blive kold. Vend den ud på et fad. Pisk fløden til skum og bland den forsigtigt med det kolde karamel umiddebart før serveringen. Servér karamelsovsen til. Servér evt. med is

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>