Kategorier

Nougatis

85 g sukker
25 g hk. mandler

3 dl fløde
3 æggeblommer
1-2 spsk flormelis eller sukker

2 dl pisket piskefløde

Smelt sukkeret på en stegpande til gylden karamel. Tilsæt mandlerne, og hæld nougaten ud på en smurt bagepladen. Lad den bliver kold.
Knus den groft. F.eks. med en kagerulle.
Bland fløde, æggeblommer og sukker i en gryde. Varm blandingen igennem under kraftig piskning, til cremen er tyk, den må ikke koge. Lad cremen køle af. Pisk af og til i den.
Når cremen er helt kold kommes den knuste nougat i. Frys cremen 4-5 timer. Tilsæt den piskede fløde under omrøring, når isen er halvt frosset. Lad isen fryse færdigt.
Vend isen ud på et fad, eller skær den i skiver.
Serveres med friske eller syltede bær og frugt. Eller med chokoladesauce eller fugtsauce.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.