Dej:
1 ½ dl hasselnødder
1 ½ dl sukker
4 æggehvider
fedtstof og rasp til formen
Parfait:
4 æggeblommer
4 spsk flormelis
1 ½ dl vand
2-3 tsk frysetørret pulverkaffe
100 g god chokolade
½ dl punch
3 dl piskefløde
Mal nødderne og bland dem med sukkeret. Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i dem. Smør en form med løs kant og drys med rasp. Hæld dejen i formen og bag den ved 200 grader i 15-20 min. Lad kagen køle lidt, tag kanten af og gør den ren. Kom æggeblommerne i en rustfri kasserolle. Tilsæt flormelis, vand og pulverkaffe. Varm det under stadig omrøring ved middel varme til det bliver tykt, det må ikke koge. Lad cremen blive kold. Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte i vandbad. Rør chokoladen i cremen og tilsæt punch. Pisk fløden stiv, og bland det i massen, rør godt rundt. Smag til og tilsæt evt mere punch. Sæt den rene kant på formen igen. Fyld formen med ismassen og dæk formen med plastfilm. Frys tærten i mindst 8 timer.