Kategorier

Kanin i kål

4-5 personer

Kan serveres efter 1 time og 30 min. heraf arbejdstid 30 min. Egnet til frysning.

1-2 stk kanin (1 kg)
1 spsk mel
4 spsk olie
1 savoykål
2 løg
1 kg kartofler
1 spsk rosmarin
½ fl. hvidvin
3 dl bouillon eller vand
tilpas med salt og peber

Partér kaninen ved at skære forben og bagben fra kroppen, del bagbenene i 2 ved at skære igennem ved knæleddet. Del ryggen over på tværs i 2-3 stykker. Vend stykkerne mel blandet med salt og peber og brun dem i 3 spsk olie. Skær stokken af savoykålen og del den i blade. Blancher dem i en stor gryde med vand i ca. 2-3 min. Tag dem op med en hulske, skær løgene i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Bland løg og kartoffelskiver med rosmarin Krydr med salt og peber. Smør et ildfast fad med 1 spsk olie, læg halvdelen af kålen i, drys med salt og peber, tilsæt løg-kartoffel-blandingen og læg kaninen i til sidst. Dæk derefter med resten af kålen. Hæld hvidvin og bouillon eller vand ved. Dæk fadet tæt, evt. med sølvfolie, og sæt det i oven ved 200 grader ca. 1 time, til kartoflerne er møre og kødet stegt færdigt.

Tips: Kanin kan erstattes af svine – eller lammekoteletter.

Kilde: Kim Kronborg

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>