Kategorier

Fyldt kanin

1 Grydeklar kanin
Peber
Salt

Fyld:
125 g Ris (1 ½ dl)
2 Løg
2 ½ dl Bouillion
150 g Kalvelever
20 g Smør/margarine
250 g Kantareller (fra dåse)
Salt
75 g Stribet flæsk
1 Bdt. persille

Desuden:
3 Gulerødder
2 ½ dl Bouillion
2 Porre
1 1/4 dl Rødvin
1 Løg
Hvid peber
3 spsk Svinefedt
 
Pynt:
Selleritop
Tyttebærkompot
2 Æbler

Kog risene ca. 10 min. i bouillionen. Lad kantarellerne dryppe af – tag nogle stykker fra til pynt – skær resten i tynde skiver. Pil og hak løgene. Skær flæsket i terninger, der svitses på en pande. Kom smør ved og svits løgene heri. Tilsæt de skivede kantareller og lad dem stege ca. 5 min. sammen med kalveleveren, der er skåret i strimler. Drys med salt. Rør risene i og tilsæt derefter den hakkede persille. Gnid kaninen ind- og udvendigt med salt. Fordel fyldet i bugen og luk den til med nogle kødpinde. Skræl guleroden, rens porren og skær begge dele i skiver. Pil løget og skær det over.Brun grøntsagerne i svinefedet i en stegegryde. Læg kaninen i og brun den på begge sider. Hæld bouillon ved og tilsæt rødvinen lidt efter lidt. Drys med peber. Læg låg på og stil gryden i ovnen ved 220 grader i ca. en time. Tag gryden ud og anret kaninen på et fad. Passer stegeskyen gennem en sigte og server den til. Fadet pyntes med selleritop og de hele kantareller, der er varmet i lidt smør på en pande. Æblerne skæres i skiver og der lægges en skefuld tyttebærkompot (helst rårørte) oven på hver skive. Til den fyldte kanin serveres små kogte kartofler vendt i smør og fine grønne ærter.

Tips: Kaninen kan evt. trække i en blanding af kærnemælk og rødvin, men det er nu ikke strengt nødvendigt.

Kilde: Menu, Internationalt Madleksikon. Fyldt Kanin.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.