Kategorier

Kanelis

(6 personer)

3 æggeblommer
85 g sukker
2 kanelstænger
3 dl mælk
2½ dl piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker tykt.

Bræk kanelstængerne i mindre stykker, kom dem i mælken, der varmes op til kogepunktet og trækker i 4-5 min.

Tag kanelstængerne op og pisk lidt af den varme mælk med æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden, og pisk cremen tyk over svag varme, men lad den ikke koge.

Sigt cremen ned i en skål, afkøl og bland den med den letpiskede fløde, og sæt derefter cremen i fryseren, til den er halvfrossen.

Tag cremen ud, pisk den igennem, sæt den tilbage i fryseren og gentag denne proces, når isen igen er halvfrossen.

Frys isen færdig, men flyt den over i køleskabet ½ time før serveringen, så den er nem at forme til kugler.

Servér med Fordrukne blommer.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>