Kategorier

Vanilleis

3 dl fløde
3 æggeblommer
2-3 spsk flormelis eller sukker
1 stykke vanille eller i spsk vanillesukker
2 dl pisket piskefløde

Bland fløde, æggeblommer og sukker i en gryde, og læg den flækkede vanillestang heri. Varm blandingen igennem under kraftig piskning, til cremen er tyk, den må ikke koge. Lad cremen køle af. Pisk af og til i den. (Tag vanillen op). Smag cremen til med vanillesukker, hvis man ikke har brugt hel vanille.
Frys cremen 4-5 timer. Tilsæt den piskede fløde under omrøring, når isen er halvt frosset. Lad isen fryse færdigt.
Vend isen ud på et fad, eller skær den i skiver.
Serveres med friske eller syltede bær og frugt. Eller med chokoladesauce eller fugtsauce.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>