Kategorier

Jordbær is

Dessert, Is – Personer: 4

4 Æggeblommer
1 dl Sukker
1 dl Mælk
4 dl Piskefløde
500 g Jordbær

Pisk æggeblommerne med sukker, til de er hvide og skummende. Varm mælk og fløde til kogepunktet og hæld det i under omrøring. Hæld det hele tilbage i gryden og pisk, til det jævner, må absolut ikke koge. Lad cremen afkøle under omrøring. Skyl og nip jordbærrene, findel dem i en blender eller mod dem gennem en sigte og giv dem et drys sukker. Bland jordbærrene i cremen og sæt den i fryderen. Rør nu og da i isen, til den er fast, det tager 3-4 timer. Isen har den bedste konsistens og smag, når den spises i løbet af det første døgn. Ved anretningen pyntes den med flødeskum og friske bær.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.