Kategorier

Kammuslinger med porrer

12 friske kammuslinger med skal
8 nye porrer
50 g usaltet smør
salt og peber
2 finthk. skalotteløg
1½ dl tør hvidvin
4 spsk tør vermouth
1½ dl piskefløde
1 bdt. grofthk. persille

Fjern kammuslingerne fra skallen eller få din fiskehandler til at gøre det. Skil det hvide kød fra rognen og fjern det hårde skind fra det hvide kød og det lille sorte pose fra rognen. Rens dem under rindende vand. Del det hvide kød på tværs. Lad det tørre på lidt køkkenrulle.
Vask porrerne og skær den grønne del fra (den kan bruges til suppe eller bouillon). Skær den hvide del i ca. 5 cm lange tynde strimler på langs. Læg dem i en gryde med 25 g smør o, lidt salt og 8 spsk vand. Læg låg på og lad det simre i 20 min. Hold dem varme.
Smelt resten af smørret i en anden gryde og lad skalotteløgene småsnurre heri, til de er bløde. Tilsæt vin, vermouth og muslinger samt rogn. Bring det i kog, men skru straks ned og lad det simre i præcis 2 min (eller mindre hvis muslingerne er meget små).
Tag porrerne op af kogevandet med en hulske og lag dem i en opvarmet fad. Læg muslingerne ovenpå med samme ske. Vandet fra porrerne tilsættes muslingeafkoget og koges ind til ca. 8 spsk. Hæld fløden ved, bring det i kog igen og lad det simre et kort øjeblik. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over fadet med muslinger og porrer. Drys den hakkede persille udover.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.