(6 pers)
400 g frosne,optøede rejer m. skal
500 g friske grønne asparges
1 liter vand
1 tsk groft salt
Grøn sauce:
1 dl piskefløde
1 dl små dildkviste
1 1/2 dl creme fraiche 38%
2 æggeblommer
1/4 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g ørredrogn
Pynt:
Dildkviste
Tilbehør:
Flutes
Pil de hele rejer. Kom aspargesene i kogende vand tilsat salt og kog dem 2 – 3 min., efter tykkelse. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Grøn sauce: Blendt og dild i ca. 20 sek. Kom creme fraiche i en lille gryde og varm den op til kogepunktet. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Pisk lidt af den varme creme fraiche i æægeblommerne og hæld den derefter tilbage i gryden under stadig piskning. Varm saucen op uden at den koger. Tilsæt den “Grønne” fløde og varm saucen ignnem. Smag til med salt og peber.
Servering: Anret asparges, rejer og ørredrogn i grupper på portionstallerkner. Server saucen i en skål ved siden af.
Kilde: Mortens Opskriftsamling