Kategorier

Kalkun i ingefærsovs

4 personer

400 g kalkunsmåkød, evt. kalkunbryst
1 løg (ca. 100 g)
400 g blomkål eller broccoli
1 gulerod (ca. 100 g)
100 g grønne bønner
1 spsk friskrevet ingefær eller 2 tsk tørret
1 spsk olie
6 dl æblejuice
3 spsk majsstivelse
3-4 tsk eddike, f.eks. æbleddike
salt og peber

Tilbehør:
ris

Skær kødet i så tynde skiver som muligt. Pil løget, og hak det. Skær kål og stok (på nær den groveste del) i hasselnødde-store stykker. Gør ingefæren parat, hvis du bruger frisk ingefær. Skræl guleroden, og skær den i strimler.
Varm olien op i en rummelig gryde. Hæld løg, kød og gulerodsstrimler i gryden, og lad det hele tage varme under omrøring. Når kødet har skiftet farve tilsættes ingefær, 5 dl æblejuice, bønner og kål, og det hele koges 4-5 min.
Rør majsstivelse ud i resten af æblejuicen, og rør denne jævning i retten. Kog retten igennem, og smag den til med salt, peber og eddike, så sovsen bliver sur-sød.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 – Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.