Kategorier

Orientalsk kalkuncuvette

4 personer

1 kalkuncovette på ca. 1 kg
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk frisk fintsnittet ingefær
salt
peber
1 blegselleri
3 røde peberfrugter
1½ spsk honning
2 spsk solsikkeolie
250 g kinesiske ægnudler
½ dl solsikkeolie

Skær evt. sener, hinder og årer fra cuvetten og krydr den indvendigt med salt og peber, halvdelen af hvidløget og halvdelen af ingefæren. Rul den sammen med skindsiden ud og bind en bomuldstråd om, så den holder faconen. Smelt honning og olie, til det er let gyldent, og brun covetten ved middel varme, mens den vendes rundt. Læg den over i et ildfast fad. Fjern de lange tråde fra sellerien og skær den i meget tynde strimler på skrå. Skær peberfrugten i meget tynde ringe. Rist selleristykker, resten af hvidløget og ingefæren, til det tager farve. Bland peberfrugter imellem, læg låg på og lad det dampe 5 minutter. Fordel det rundt om den brunede cuvette og stil den i ovnen ved 180 grader på næstnederste rille i ca. 45 minutter. Sluk og lad den stå i eftervarme 15 minutter.Varm olien og steg ægnudlerne lidt ad gangen, til de er gyldne og bløde. Læg dem ved cuvetten, så de holdes varme, til alle er stegte. Servér den varme steg i skiver med krydrede garniture.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.