Kategorier

Julebrød med glasur

Brødet kan bages i god tid og fryses, men vent med glasuren – glasur, der har været i fryseren, bliver våd og kedelig.

50 g gær
100 g smør
½ kg mel
2 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
reven skal fra ½ citron

Fyld:
250 g tørrede dadler
1 spsk citronsaft
½ dl fløde

Glasur:
flormelis og vand
25 g mandler

Udrør gæren i den lune mælk. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, salt og reven citronskal i. Kom det i gærveden og ælt dejen blank. Stil dejen til hævning på et lunt sted i en halv time. Befri imens dadlerne for sten. Hak dadlerne fint (evt. i blender) og rør dem sammen med citronsaft og fløde. Ælt dejen sammen og rul den til en 3-4 cm tyk firkantet plade. Fordel fyldet herpå og fold dejen ind over i to ruller som mødes på midten. Lad brødet efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 20 min. Pensl med sammenpisket æg og bag det ved 225° i 20-25 min. Lad det svale. Rør glasuren sammen og fordel den over det kolde brød. Drys smuttede, flækkede mandler på. Kom evt. en silkesløjfe om brødet, hvis det skal være et gavebrød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.