Brødet kan bages i god tid og fryses, men vent med glasuren – glasur, der har været i fryseren, bliver våd og kedelig.
50 g gær
100 g smør
½ kg mel
2 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
reven skal fra ½ citron
Fyld:
250 g tørrede dadler
1 spsk citronsaft
½ dl fløde
Glasur:
flormelis og vand
25 g mandler
Udrør gæren i den lune mælk. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, salt og reven citronskal i. Kom det i gærveden og ælt dejen blank. Stil dejen til hævning på et lunt sted i en halv time. Befri imens dadlerne for sten. Hak dadlerne fint (evt. i blender) og rør dem sammen med citronsaft og fløde. Ælt dejen sammen og rul den til en 3-4 cm tyk firkantet plade. Fordel fyldet herpå og fold dejen ind over i to ruller som mødes på midten. Lad brødet efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 20 min. Pensl med sammenpisket æg og bag det ved 225° i 20-25 min. Lad det svale. Rør glasuren sammen og fordel den over det kolde brød. Drys smuttede, flækkede mandler på. Kom evt. en silkesløjfe om brødet, hvis det skal være et gavebrød.