ca 100 stk.
200 g smør
350 g mel
85 g sukker
½ tsk hjortetaksalt
1 æg
Til pensling:
Sammenpisket æg
Pynt:
Kanel
groft sukker
hakkede mandler
Tilberedningstid: Ca 15 min
Hviletid: ½ – 1 time
Bagetid: 6 – 8 min pr. plade
Skær fedtstoffet i små bidder. Kom melet i en skål, tilsæt fedtstoffet og smuldr det i melet med fingrene. Tilsæt sukker, hjortetaksalt og æg. Saml dejen hurtigt og lad den hvile køligt mindst ½ time, meget gerne1 hel.
Tænd for ovnen og sæt den på 200 grader.
Rul dejen ud på et melbestrøet bord, og udstik runde kager med et portvinsglas. Pisk ægget let sammen. Læg kagerne på en bageplade. Pensl kagerne med sammenpisket æg og drys dem med en blanding af kanel,sukker og hakkede mandler. Sæt pladen på ovnens øverste ribbe og bag kagerne 6 – 8 min. Kagerne afkøles på en rist, inden de lægges i kagedåser.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt