Kategorier

Vanillekranse

ca 75 stk.

ca 60 g mandler
½ stang vanille
250 g mel
175 g margarine
125 g sukker
1 æggeblomme

Tilberedningstid: Ca 30 min

Hviletid: 1 time

Bagetid: 8 – 10 min pr. plade

Skold mandlerne, smut dem og hak dem fint. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom melet i en skål. Skær fedtstoffet i mindre bidder, som kommes i melet og det smuldres sammen mellem fingrene. Derefter tilsættes sukker, mandler, æg og vaillekorn. Saml hurtig dejen og stil den køligt ca 1 time. Tænd for ovnen og sæt den på 200 grader. Hvis de har en kødmaskine med kageplader, er det lettest at køre dejen igennem den til stjerneformede stænger, som derefter formes til kranse. Ellers trilles dejen med fingrene til tynde stænger , som derefter formes til kranse. Sæt kagerne på en bageplade, som er smurt eller beklædt med bagepapir. Sæt pladen på den øverste ribbe og bag kagerne 8 – 10 min. Kagerne skal afkøles på en bagerist eller ligende, inden de lægges i en kagedåse.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>