Kategorier

Indbagt laks

1 laks – størrelse efter behov. ca. 150 g pr. person
butterdejsplader,
frisk – eller en pose frosset – helbladet spinat
1 citron
1 æg
salt, peber og evt. stødt fennikel

Laksen fileteres og de små sideben trækkes ud. Skindsiden skæres fra.
Spinaten varmes op for svag varme på en pande med en ganske lille smule fedtstof. Spinaten skal ikke ristes, men tørres. Derfor er det en proces, som kan vare ca. 1 time.
Butterdejspladerne klæbes sammen til en større plade med det piskede æg.
Pladen udrulles til ca. dobbelt størrelse.
På den nærmeste halvdel af den udrullede butterdejsplade udlægges den tørrede spinat. Oven på spinaten lægges den ene laksefilet. Krydres med salt, peber og fennikel. Den anden filet lægges oven på med dens hovedende oven på den nederste filets haleende.
Citronen skrælles helt fri for det bitre hvide skind og skæres i skiver.
Evt. kærner fjernes og 4 – 6 skiver placeres oven på fisken.
Kanterne af butterdejen pensles med æg rundt om fisken.
Den anden side af den udrullede butterdej lægges hen over fisken og klæbes sammen med undersiden. Kanterne skæres rene, pensles og ombukkes. Hele butterdejspakken pensles med æg.
Steges i oven ved 200º i 30 – 45 minutter afhængig af størrelsen.
Fisken serveres med f.eks. aspargeskartofler og sauce.
Som sauce kan anbefales buerre blanc, hollandaise eller hummersauce med rejer.

Opskriften er indsendt af Peter Greve

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>