800 g laks/ørred
2 dl vand
2 tsk salt
1 spsk citronsaft
1 laurbærblad
50 g franskbrødskrummer
1 dl fløde
175 g creme fraiche 18%
4 æg
½ tsk estragon
salt og peber
200 g rejer
karse eller dild
Sauce:
175 g creme fraiche 18%
150 g mayonnaise
paprika
sød chili
salt
citronsaft
karse eller dild
Fisken koges ca. 10 min. i vand tilsat salt, citronsaft og laurbærblad.
Skind og ben fjernes og fisken afkøler lidt.
Franskbrød udblødes i fløden. ¼ af fiskekødet (de pæneste stykker) gemmes, og resten blendes sammen med creme fraiche, udblødt franskbrød og et par æg.
Resten af æggene røres sammen med estragon, salt og peber.
Halvdelen af farsen fordeles i en velsmurt form.
De hele fiskestykker og halvdelen af rejerne lægges ned og resten af farsen kommes over.
Stilles i ovnen ca. 1 ¾ time ved 175º.
Skæres i skiver og pyntes med resten af rejerne og karsen.
Saucen røres sammen, smages til med krydderier og serveres til.