4-6 personer – Forret eller hovedret
1 vildlaks
2 kogte æg
1 pk. butterdej (skiver)
smør efter behov
purløg
persille
salt og peber
icebergsalat
appelsiner
fløde, citronsaft og salt og peber
nye kartofler
hollandaisesauce
Kog laksen i vandbad i ovn 200 grader ca. 45 min. Køl den af. Rens den for skind og ben. Flæk den på langs. Kog æggene og hak dem. Udrør æg, persille, purløg salt og peber i smørret. Udrul butterdejen og læg ½ delen af laksen ovenpå. Smør æggemassen over og læg den anden ½ af laksen ovenpå. Rul butterdejen over fisken og luk godt til evt. med lidt æg. Ind i ovnen ved 200 grader ca. 35 min. eller indtil butterdejen er brun.
Servering: Skær ud ved bordet. Server icebergsalat med appelsinskiver samt flødedressing – bland efter behov. Endvidere nye kartofler eller lign. samt hollandaisesauce.
Kilde: Kirsten Høvring