Kategorier

Hollandsk biksemad

5 personer

1 stort løg
500 g oksefars
50-100 g margarine
salt
peber
karry
paprika
1 hvidkål
2-4 gulerødder
2 kartofler
en håndfuld spaghetti
½-1 liter vand
2 poser ris

Snit løg og smelt margarinen i en stor gryde ( 8-10 liter ) heri brunes det snittet løg og oksefarsen. Der krydres: salt og peber. Paprika kun lidt, men gerne meget karry. Snit hvidkålen. Gerne lidt for meget hvidkål end for lidt. Hvidkålen svinder en del. Snit gulerødder fra tynde til tykke skiver alt efter smag og behag. Kartofler skrælles og skæres i terninger. Kom det hele i gryden sammen med det brune oksefars. Hæld vand ved. Der skal kun lige vand nok til at retten kan koge. Retten skal være tyk og tør dog uden at brænde på. Spaghetti brækkes i små stykker og når kålen har kogt og er næsten mør kommes spaghetti i. Risen koges for sig selv. Når kålen og spaghettien er færdig kommes risen i gryden. Det hele blandes godt, man kan nu krydre en sidste gang. Retten kan til tider være meget stærk hvis man ikke passer på.

Servering: Man server retten direkte fra den store gryde.

Kilde: Frank Aalestrup

Minder om denne opskrift:

1 comment to Hollandsk biksemad

  • Aino B

    En af mine yndlingsretter – jeg putter dog også en halv pakke bacon, som jeg klipper i strimler sammen med oksekødet.Prøv det ;)