Kategorier

Harlekinskagen

125 g smør
250 g sukker
3 æg
200 g mel
1 strøgen tsk natron
1 toptsk kanel
½ tsk nelliker
1 tsk ingefær
2 dl creme fraiche 18%
2 spsk tyttebærsyltetøj eller marmelade af æbler, begge dele skal være lidt fast
15 hakkede mandler

Glasur:
2½ dl sigtet flormelis
2 små tsk eddike
1 lille upisket æggehvide

Pynt:
Forskellige frugter- cocktailbær, syltede appelsinskaller eller grøn sukat. Gerne alle blandede.

Smør og sukker røres blødt og skummende, og heri æggene et ad gangen, derefter mel med natron, krydderierne og til sidst de hakkede mandler, creme fraiche og marmeladen. Alt blandes godt og fordeles i en bradepande, der er foret med bagepapir eller folie, der er smurt godt, og som skal have en størrelse af ca. 25×35 cm. Kagen bager på næstnederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter, prøv med en strikkepind, om kagen er bagt. Kagen afsvales og glasuren røres sammen:

Her røres æggehviden i sukkeret sammen med eddike, og dette skal røres godt, til glasuren er tyk og sej, evt. kommer de lidt mere æggehvide i. Glasuren hældes over den bagte kolde kage, og vil tørre i løbet af 5 minutter, men inden da drysser de alle de hakkede frugter over. Med denne glasur kan de skære kagen ud i passende stykker og gemme dem i en kagedåse. Er det glasur med vand, bliver det hele sukkerfedtet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.