Kategorier

Oksebryst i ovnen

4 personer

ca. 1 kg oksebryst i 4 skiver, evt. tværreb med et ben på hver skive
2 spsk mel
groft salt og peber
1 spsk olie
4 gulerødder
1 spsk olie
2 løg
krydderbuket
1-2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
3 dl vand

Garniture:
800 g kartofler
400 g selleri
500 g kålrabi
1 spsk olie
groft salt

Tilbehør:
hakket persille

Vend oksebryststykkerne i mel, brun dem i olie og læg dem i en lille bradepande. Drys salt og peber over. Skær gulerødderne i mønter og løgene i terninger og svits det i olie. Hæld hvidvin og bouillon ved. Bland knust hvidløg, salt og peber i og hæld det hele ved kødet i bradepanden. Kom krydderbuketten ved. Dæk fadet til med et stykke fugtet bagepapir og sæt det i ovnen ved 180 C i ca. 2 timer. Skær kartofler, selleri og kålrabi i terninger på 2×2 cm. Svits dem i lidt olie, drys salt på og lad det stå og småstege under låg til de bliver møre. Der er ca. 15 min. Fjern krydderbuketten fra fadet.

Server oksebryststykkerne i bradepanden med garnituren og hakket persille til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.