Kategorier

Fuldkornsboller

1 ½ dl hvedemel
50 g gær
200 g kvark eller yoghurt
vand
2-3 tsk salt
500 g grahamsmel
5 dl letmælk
1 spsk olie
300-350 g hvedemel

Læg hvedkernerne i blød i vandet i ca 2 timer. Lad dem dryppe godt af. Varm mælken til 37 grader og opløs gæren i den. Tilsæt salt, olie og kvark og rør godt rundt. Tilsæt 1 dl af hvedekernerne, alt grahamsmel og det meste af hvedemelet. Gem lidt til udrulningen af dejen. Ælt dejen grundigt og lad den hæve på et lunt sted i ca 30 min. Læg et klæde over. Ælt dejen igen og form den til 20 boller. Læg dem på en plade og lad dem hæve yderligere 20 min. Bollerne pensles med lunkent vand. Knus nogle hvedekerner let og strø dem over bollerne. Bages i ca 15 min på midterste rille ved 225 grader. Lad bollerne afkøle på en rist under et klæde.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.