Kategorier

Gravad helleflynder med dild og kartofler og cremefraiche med grov sennep

4 personer

1 lille helleflynder (ca. 1 kg.)
25 g salt
50 g sukker
10 korn tørrede koriander
¼ tørret rød chili
1 lille bundt dild
200 g jævne kartofler (skrællede)
2 spsk creme fraiche (38 %)
1 tsk grov sennep
saft af en ½ citron
salt
peber

Helleflynderen fileres, men skindet tages ikke af. Læg fiskefiletterne på skindet i et fad.
Knus korianderfrø og chili og bland med salt og peber. Drys blandingen over filet-terne i et jævnt lag. Lad henstå i køleskab i 1 døgn.
Kog kartoflerne, køl dem af og skær dem i ½ cm. tykke skiver.
Rør creme fraiche med sennep, citronsaft, salt og peber og vend kartoffelskiverne heri.
Anretning: Skær fisken i store papirtynde skiver. Snit dilden meget fint og drys den over fiskeskiverne. Læg dem på tallerken eller fad og anret kartoflerne i midten.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.