Kategorier

Ovnbagt torsk med citron og kartofler

Hovedretter, Ovnretter, Fisk, Kartofler, Vin m.m. – Personer: 3

400 g torskestykker (frost)
4 store kartofler
2 tomater i skiver
1 hakket løg
salt
1 citron
25 g smør
1 dl tør hvidvin
Evt. rosmarin

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Pil citronen og skær den i skiver. Smør et ovnfast fad godt, læg hakket løg og halvdelen af kartoffelskiverne i bunden, dæk med tomatskiverne og drys med salt og evt. rosmarin. Læg fisken herpå, dæk med citronskiver og øverst resten af kartoflerne. Vin og smør tilsættes, og fadet sættes i en 200 grader varm ovn til kartoflerne er møre – ca. 35 minuter. Hvis al væsken opsuges, må der hældes lidt mere ved undervejs. Serveres med grøn salat.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>