Hovedretter, Ovnretter, Fisk, Kartofler, Vin m.m. – Personer: 3
400 g torskestykker (frost)
4 store kartofler
2 tomater i skiver
1 hakket løg
salt
1 citron
25 g smør
1 dl tør hvidvin
Evt. rosmarin
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Pil citronen og skær den i skiver. Smør et ovnfast fad godt, læg hakket løg og halvdelen af kartoffelskiverne i bunden, dæk med tomatskiverne og drys med salt og evt. rosmarin. Læg fisken herpå, dæk med citronskiver og øverst resten af kartoflerne. Vin og smør tilsættes, og fadet sættes i en 200 grader varm ovn til kartoflerne er møre – ca. 35 minuter. Hvis al væsken opsuges, må der hældes lidt mere ved undervejs. Serveres med grøn salat.
Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93