12 personer
½-¾ kg pasta
2 grønne peberfrugter
3 løg
10 tomater
½ kg kogt skinke
200-300 g fetaost
ca. 200 g sorte oliven
Marinade:
1 spsk vand
1 spsk usødet lys sennep
1 spsk balsamico eller vineddike
2 fed knust hvidløg
½ tsk tørret koriander
salt
citronpeber
ca. 2 dl olivenolie
Kog pasta i velsaltet, rigeligt vand, afdryp og skyl pastaen med koldt vand. Skyl og rens peberfrugter for kerner og skær dem i små terninger. Hak løgene fint og skær tomaterne i snitter. Skær skinken i små terninger. Skyl feta osten i koldt vand, indtil saltsmagen er passende. Bland osten med skinke, oliven og grønsager i et par salatskåle. Ryst sennep med vand og eddike, tilsæt hvidløg og koriander, salt, peber og olie. Stænk marinaden over salaten og stil køligt. Alt kan tilberedes i forvejen og opbevares med hver ting i sin plastpose i køleskab. Marinaden tilsættes før servering eller stilles frem på bordet i en flaske.