Kategorier

Gratinerede hummerhaler

4 personer

400 g rå jomfruhummerhaler
150 g champion
4 spsk smør
1 tsk karry
1½ dl tør hvidvin
2 dl piskefløde
4 spsk frisk revet parmasanost
smør til formene

Hummerhalerne løsnes fra skallen og tarmstrengen trækkes forsigtigt ud fra den tykke ende. Skyl halerne let med koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle. Champignonerne renses, skylles om nødvendigt og skæres i skiver. smelt 2 spsk. smør i en gryde, rør karryen i og lad den brænde af et øje- blik under omrøring. Kom så hummerhalerne og champignoner i gryden og sautér dem 2 min. i karrysmørret, hvorefter hvidvinen hældes ved, og alt får lov til at simre sagte i 4 min. Så røres fløden i, retten smages til med salt og peber og får lov til at snurre i yderligere 3 min. for svag varme. Tænd for ovnen og sæt den på 225 grader. Smør 4 små ovnfaste forme godt med smør. Kom hummerhaleblandingen i formene, drys med parmasanost og fordel resten af smørret herover i små bidder. Sæt formene på ovnens anden ribbe fra oven i ca. 10 min.

Istedet for hummerhaler kan der også bruges krebsehaler eller store pillede rejer.

Brug frisk parmasan istedet for færdigrevet, der er en verden til forskel i smagen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.