Kategorier

Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce

Hovedret, Fisk – Personer: 4

16 store jomfruhummere
salt og peber
saft af 1 citron
100 g usaltet smør
8 spsk finthakket persille
4 fed knust hvidløg

Sauce:
1 dl hvidvin
½ dl Nouilly Prat
100 g usaltet smør
salt og hvid peber
saft af ½-1 citron

Tilbehør:
godt hvidt brød

Med en lille spids saks klippes der en 1 cm bred rille øverst i jomfruhummerskallerne, så der åbnes ned til kødet. Læg jomfruhummerne side om side i et fad, og drys dem let med salt og peber. Dryp med citronsaft, og fordel smør, persille og hvidløg over. Stil fadet i en 220° forvarmet ovn i 10-15 min., til smørret er smeltet og jomfruhummerne let gyldne.

Sauce: Kog vin og vermouth ind til 1/4, og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Kog op ind imellem, men pas på med for meget varme, så saucen ikke skiller. Skulle det ske, kan den samles med lidt koldt vand! Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Ved serveringen fordeles jomfruhummerne på varme tallerkner, saucen hældes over, og godt brød serveres til.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>