Kategorier

Grønne agurker med rød peber

ca. 3 kg grønne drueagurker
500 g perleløg
2 røde peberfrugter

Saltlage:
4 l vand
500 g salt

Eddikelage:
4 l eddike
500 g sukker
1 brev blandede syltekrydderier
2 kg sukker
8 tsk Atamon

Agurkerne børstes rene og prikkes i hver ende. Løgene koges i vand 3 min, afdryppes og pilles. Peberfrugterne flækkes, skylles fri for kerner og snittes. Saltlagen bringes i kog. Agurker, løg og peber lægges i en 5 l krukke og dækkes til med kogende saltlage. En underkop lægges omvendt på, og krukken stilles koldt. Dagen efter hældes lagen bort. Eddike, 500 g sukker og krydderierne koges op og hældes straks i krukken, der dækkes med et klæde. Dagen efter bindes krukken til. 1 – 2 uger efter sies eddikelage fra, blandes med 2 kg sukker og bringes i kog. Atamon tilsættes. Lagen hældes kogende over indholdet i krukken, som bindes til og opbevares koldt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.