Græsk, hovedretter 4 personer
Farsbrød:
1 dl løse rid
1½ dl vand
250 g hakket svinekød
250 g hakket lammekød
1 æg
1 dl mælk
Salt og peber
Fyld:
2 spsk friskhakket persille
1 fed knust hvidl’g
1 lille, hakket løg
100 g fetaost
20 g smør
Agurkesalat med youghurt:
4 dl youghurt naturel
1 fed knust hvidløg
1 agurk i terninger
Salt og peber
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme i 12 min Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu i 12 min Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte let afkølede ris.
Fyld: Bland persille, hvidløg og løg sammen og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet og bag retten i ca. 60 min v. 200°.
Salat: Smag youghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketerningerne heri. Stil salaten koldt indtil servering.