Kategorier

Fyldte auberginer

Cajun, Auberginer, Hakket okse – Personer: 4

2 Auberginer
2 tb Salt
½ kg Hakket oksekød (10-12%)
10 g Margarine
1 Fed presset hvidløg
2 dl Revet selleri
1 Grøn peber
3 Tomater
1 ½ ts Frisk eller tørret timian1 Løg
1 tb Worchestershiresauce
1 Æg
1 dl Rasp
2 tb Tomatpuré
1 ts Salt
Peber
15 g Smør
Flütes
Grøn salat

Auberginerne flækkes på langs og drysses med salt. Trækker ca. ½ time. Skylles og koges 5-7 min. i letsaltet vand. Skallerne udhules, så der er 1 cm kød tilbage. Skallerne stilles i et smurt ovnfast fad. Indmaden hakkes med en kniv. Oksekødet svitses i margarine. Indmaden svitses med. Løget hakkes og svitses med. Hvidløg, selleri og peberfrugt i terninger svitses med. Tomaterne skoldes, flås, hakkes og tilsættes. Timian og Worchestershiresauce tilsættes. Tages af varmen. Æg, tomatpuré, salt og peber tilsættes. Fyldet fordeles i skallerne. Drysses med rasp. Små smørklatter fordeles over. Stilles i ovnen ved 200° i ca. 40 min. på midterste ribbe. Serveres med flütes og grøn salat.

Kilde: Vinklub Nr. 1, februar 1993. Kilde: Andre Dewald, 06 Maj 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.