Kategorier

Gammeldags smørbirkes

Ca. 8-10 stk.

1 1/4 dl. fløde
½ tsk salt
1 tsk sukker
35 g gær
225-250 g mel
100 g smør
smeltet smør, ca. 4 spsk til at pensle dejen med
lyse eller mørke birkes til pynt

Først hakker du smørret ud i ca. 225 g mel. Dernæst lunes kaffefløden med salt og sukker, heri opløses gæren, og så blandes dette i melet med smørret. Dejen røres sammen, æltes derefter ude på bordet til en smidig dej, evt. med lidt af restemelet. Til sidst ruller du dejen ud til en aflang plade med lige kanter – skub ligesom dejen sammen i kanterne. Over dejen pensles det smeltede smør, og nu folder du dejen sammen på den lange led i tre lag og banker den flad med hånden. Så skæres dejen ud i 4 cm. tykke skiver, der stilles på en smurt plade. Får et let tryk, så de bliver stående. Hæver lunt og tildækket i 30 min. Pensles med æg eller æggehvide og drysses med mørke eller lyse birkes. Bager på nederste rille ved 225° i 8-10 min. Afsvaler på en rist, og brødene er meget fine at fryse, hvis du måske har lyst til at bage den dobbelte portion.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>