Kategorier

Rundstykker

15 stk.

25 g gær
3½ dl lunken vand
2-3 tsk salt
20 g sukker
1 spk olie
250 Amo Durummel (100% durummel)
ca. 300g hvedemel
birkes

Gæren udrøres med det lunkne vand.
Salt, durummel, olie – også så meget hvedemel som dejen kan tage tilsættes.
Dejen æltes grundigt til den er blank. Hæver lunt og tildækket ca. ½ time
Formes til boller og sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver tildækket til dobbelt størelse ca. 40 min.
Bollerne gives et krydssnit og pensles med sammenpisket æg, når snittet har åbnet sig. Drysses med birkes.
Bages i 15-17 min. ved 220° eller i varmluft 200°
Servering: Hviler 5. min inden servering.

Kilde: Bag selv, Michael H. Christensen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>