Kategorier

Fyldte okseroulader

(8 personer)

600 g okseinderlår (eller vildt) skåret i tynde skiver
300 g svampe i små stykker
1 hk. løg
1 hk. rødløg
4 tsk flydende dulle
90 g røget skinke (hk.)
1 spsk dijonsennep
2 tsk rasp
1 æggeblomme
salt og peber
2 dl oksebouillon
2 dl tør æblecider eller hvidvin

1 hk. løg
½ syrligt æble i tern
4 tsk flydende dulle
2 spsk mel
stegeskyen
6 spsk fløde 13%
1 spsk æblecidervineddike
salt og peber

1 kg kogte kartofler
1-2 ps. frosne bl. grønsager
½-1½ æble
lidt grønt (purløg, persille, forårsløg)

Svits løg og svampe i 2 tsk dulle. Svits skinken med 1 min. og hæld i en skål. Rør sennep, rasp og æggeblomme i. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen på kødskiverne, rul dem sammen og luk dem med lidt snor. Brun kødrouladerne i 2 tsk dulle og læg dem så i stegegryde med låg.
Kog panden af med lidt vand og sigt skyen hen over rouladerne. Hæld også bouillon og cider ved og lad det simre under låg, til de er møre – 30-40 min. Hold rouladerne varme mens saucen tilberedes.
Svits løg og æble i dulle. Rør mel i og spæd med skyen fra rouladerne. lad det koge under omrøring i 5 min. Tilsæt fløden og kog igennem. Smag til med salt, peber og æblecider.
Server med letkogte æblebåde, grønsagsblanding og friskkogte kartofler pyntet med lidt grønt.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>